Vihaan itseäni

Hellouu! Tähän alkuun pari juttua. Kuten varmaan huomasitte, viimeisin postaus tätä ennen on torstailta. Eli aika pitkä väli siis, kun ottaa huomioon, että tavallisesti postauksia tulee lähes päivittäin!

 Olen tosiaan ajatellut, että tänne blogiin en postaa viikonloppuisin. Perjantaina voi joskus tulla, ei aina, mutta joskus, mutta lauantaisin ja sunnuntaisin ei tule. Tämä yksinkertaisesti siksi, ettei tule liikaa aikaa ruudulla, vaikka tarinoiden kirjoitteleminen ja blogin päivitteleminen hyödyllistä onkin.

 Itse tästä tekstistä... kyllä, nyt jatketaan Kiusattu-tarinan aloittamalla synkkää ja ajankohtaista-linjalla. Haluan tähdentää, että tekstin tyttö EN OLE MINÄ EIKÄ KUKAAN TUTUISTANI, hän on siis täysin keksitty eikä olemassa. No niin, nyt pääset lukemaan!


Vihaan itseäniTyttö sulkee puhelimen ja pudottaa sen lattialle. Kuuluu kolahdus, jotain kuulostaa menevän rikki, mutta tyttö ei välitä. Näytöllä auki on Hesarin artikkeli, Irti somesta.

 

Toisella välilehdellä vilkkuu Instagram. Jotenkin viime aikoina se on aina ollut auki, vaikka tekisi mitä. Välilehdellä auki on viestiboksi. Kymmenet viestit, joita puhelimeen on tullut viime päivinä.


Tapa ittes

Läski

Oot ruma, miks ees kuvaat ittees instaan kun oot noin sairaan läski ja ruma YÄK

Kukaan ei tykkää susta

Tee maailmalle palvelus ja kuole!


Käsi puristuu puhelimen ympärille.


Vihaan itseäni. Vihaan itseäni. Hengitä, muista hengittää, tyttö kuiskaa itselleen. Sisään, ulos. Sisään, ulos.


Vihaan itseäni. Vihaan itseäni. Vihaan vihaan vihaan vihaan. Inhoan olla minä.


Pakko saada happea, tyttö ajattelee. Hän syöksyy ulos, terassille. Raikas ilma virtaa keuhkoihin. Hän hengittää. Kaikki on hyvin, silti mikään ei ole.


Hesarin artikkelin sanat kaikuvat päässä. Omaa hyvinvointia heikentävä vaikutus. Hän ei voi hyvin, sen hän tietää. Hän voi huonosti. Mielettömän huonosti.


Ja kuin vastapainoksi ajatukselle päähän tulvahtaa seuraava viesti. Kukaan ei ole kirjoittanut sitä hänelle. Hänen aivonsa ovat luoneet sen, matkien vihaajien tyyliä, kirjoittaneet viestin, jonka hän olisi voinut saada.


Sun ei kuulu voida hyvin, sun kuuluu kuolla, häivy tästä maailmasta senkin läski paska.


Suolainen neste valuu silmäkulmasta. Poskea, nenänvartta pitkin, hitaasti aina huulille asti. Tyttö maistaa kyyneleen, eikä voi enää estää niitä. Ne virtaavat yhä nopeammin. Toinen, kolmas, neljäs, lukematon määrä kyynelpisaroita valuu huulille.


Instagram on haitallinen monen nuoren käyttäjän mielenterveydelle. Riski kohdistuu erityisesti tyttöihin.


Hän vetäisee syvään henkeä. Sisään, ulos. Vihaan itseäni. Vihaan itseäni. 


Instagramko aiheuttaisi kaiken tämän?


Just niin, ivallinen viesti pärähtää hänen päähänsä. Ne on oikeassa! Sä et ole pelkästään läski, ruma ja säälittävä, sä olet myös hullu! Seko, tajuutko?


Puhelin nyrkissä, edelleen. Sen lasi on rikkoutunut pudotessaan lattialle. Kyyneleet ovat pudonneet sen päälle. Se on varmaan rikki. Ajatus tuntuu yllättävän huojentavalta.


Eikä tunnu, ääni sanoo päässä. Sä tarvitse mua! Sä et ole mitään ilman mua! Ilman mua sä oot vaan läski, ruma ja kaikkien vihaama, jolla ei oo edes seuraajia…


Sisään, ulos. Sisään, ulos.


Tyttö katsoo uima-allasta. Sen vesi on täydellistä, kirkkaan turkoosia. Hän vie kätensä taakse. Ja eteen.


Ja irrottaa.


Kaari on kaunis. Täydellinen pyöreä lentorata. Molskahdus. Ja sitten - hiljaisuus. Puhelin uppoaa hitaasti alas, alas, alas, kunnes makaa uima-altaan pohjalla.


Sisään, ulos. Sisään, ulos. Vihaan itseäni. Vihaan itseäni.


Tai sitten en. 

 

Kommentit

 1. Vau, tosi ihana tarina, ja tärkeä asia. Olen itse tyytyväinen itseeni, eli en ole kokenut tuollaista vihaan itseäni- tunnetta joka tarinassa esiintyy, mutta on tosi harmi, että jotkut kokevat! Ihana tarina❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 En itsekään ole missään nimessä milloinkaan vihannut itseäni, mitä nyt joskus semmonen pieni tyytymättömyys tulee. Mutta siis, kiitos kehuista ❤️

   Poista
 2. Wautsi, joo!! Mäkään en siis oo tollasta tunnetta itse kokenut, mutt ihan superin hyvin kirjotettu tarina!!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heiheihei!! Aiotko... Kommentoida? Se ois oikeesti aivan ihanaa 💜 Teidän lukijoiden kommentit on aina ihan parasta, oli se kommentti sitten vaan "hyvä tarina" tai kunnon romaani plussineen ja miinuksineen. Kiitän sua siitä jo etukäteen, että haluut piristää mun päivää kommentilla, ja jos on ongelmii kommentoinnissa, niin ois mahtavaa jos haluisit sanoa sen mulle sähköpostissa: esterintarinoita@gmail.com

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pudotuspeli

Ensi silmäyksellä...?

Kirjallisuuden hahmoja #3 - Harry Potter- shipit