Viikon kirjavinkki, vko 46

 Heips!

Jälleen kerran unohdin postata maanantaina. Hyvä minä. Tällä viikolla tuleekin sitten postaus vain kolmena päivänä seitsemästä. Hassua, miten pieneltä tuo lukumäärä kuulostaa. Luulisin olevani aktiivinen blogi, mutta silti tuo kuulostaa todella pieneltä postausten määrältä. Noh, ei voi mitään.

 Nyt teillä kuitenkin on luettavananne uusi postaus, ja vieläpä VIIKON KIRJAVINKKI! Jee! :) Näitä vinkkejä on viikosta toiseen ihana kirjoittaa, kun tietää, että teistä on kiva lukea. Mutta nyt, päästän teidät Valinta-sarjan kiemuroihin...

Kuva: Pxhere

Valinta-sarja

"35 tyttöä. Yksi kruunu. Elämää suurempi kilpailu." Näin mainostaa Valinta-sarjan ensimmäinen osa, jonka nimi on tylsästi Valinta. Kilpailusta en tiedä, mutta ehdottomasti ainakin elämää suurempi kirjasarja! Jokaisen lukemista rakastavan must read!

Kirjailija

Jälleen kerran mun täytyy myöntää, että en ollut kuullutkaan ihanasta kirjailijasta nimeltä Kiera Cass ennen Valintaa. Toisaalta häneltä oli ilmeisesti ilmestynyt Valintaa ennen vain yksi yksittäinen kirja, joten annettakoon minulle anteeksi. 

 Hän on aivan nerokkaan lahjakas, ja tekee täydelliseksi paitsi Maxonin kaikkien näkemän Valinnan, myös American omat valinnat, joista ei tiedä kukaan muu...


Juoni

Sarja sijoittuu tulevaisuuteen, aikaan neljännen maailmansodan jälkeen. Prinssi Maxonille valitaan puoliso vanhan tavan mukaan: linnaan tuodaan 35 tyttöä, joiden kanssa hän viettää muutaman kuukauden, kunnes rajaa heidät kuuden hengen Eliittiin ja poimii heidän joukostaan sen Ainoan, jonka kanssa menee naimisiin.

 Tahtomattaan päähenkilö America on yksi noista kolmestakymmenestäviidestä. Hän tulee köyhästä perheestä, sillä maa on jaettu kastijärjestelmällä: Ykköset eli kuninkaalliset ovat liian hyvässä asemassa, Kakkoset tulevat heidän jälkeensä, edelleen kamalia, jotka potkivat huonompia päähän, sitten Kolmoset, erittäin hyvässä asemassa, Neloset, jonkinlaista keskiluokkaa, Viitoset, huonossa asemassa, Kuutoset, todella huonossa asemassa, Seitsemäiset, surkeassa asemassa, ja Kahdeksikot... jotka ovat katujen kerjäläisiä, jotka on tuomittu Kahdeksikon asemaan ramgaistukseksi jostakin.

 Valintaan osallistumisesta maksetaan, ja niinpä American on perheensä pyynnöistä osallistuttava. Valinnan edestä eteen tuleekin hänen oma valintansa: Kumpi on American todellinen rakkaus, yhtäkkiä kuvioihin ilmestynyt prinssi Maxon vai aikaisempi rakkaus, Aspen?

Oma mielipide kirjasta

10+m ehdottomasti! Lukunautinto on taattu. En vain suosittelen, PAKOTAN teitä kaikkia lisäämään Valinta-sarjan lukulistoihinne, sillä se on aivan ihana! (Oho, lupasin, etten käytä tuota termiä enää. Noh...)

 Lukekaa!Heippa, ensi postaukseen! Hoksasin juuri, että kahden Viikon kirjavinkin välissä on vain yksi postaus... 🤦‍♀️ Noh. 


Kommentit

 1. Wau. Pakko sanoo, sä kirjotat TODELLA hyvin. Vois luulla että oisit paljon vanhempi kuin mitä ootkaan kirjoittamistaitojesi perusteella!! (sun iän sain tietää testimadosta, sieltä päädyin tähän blogiinkin...) Mä oon jo pitkään itse harkinnut oman blogin aloittamista ja varsinkin kirjavinkki on ollut semmoinen idea minkä oon jo pitkään halunnut toteuttaa. Ehkäpä mä nyt luen lisää sun päivityksiä ja inspiroidun ja alotankin oman blogin lähipäivinä! Vielä kerran wau ja onnea, kaikilla ei tälläistä kirjoittamisen lahjaa ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista ja kehuista aivan mielettömän paljon!!! ❤️ Olis mukava tietää, oletko velho vai mato? Jos aloitat blogin, ilmoittele sitten vaikka Postilaatikkoon, olisi tosi ihanaa sitten lukea sitäkin ;)

   Poista
 2. Ihana postaus! Pitää lisätä heti lukulistalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, aivan todella hyvä kirjasarja!! Yksi suosikeistani 👍❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Heiheihei!! Aiotko... Kommentoida? Se ois oikeesti aivan ihanaa 💜 Teidän lukijoiden kommentit on aina ihan parasta, oli se kommentti sitten vaan "hyvä tarina" tai kunnon romaani plussineen ja miinuksineen. Kiitän sua siitä jo etukäteen, että haluut piristää mun päivää kommentilla, ja jos on ongelmii kommentoinnissa, niin ois mahtavaa jos haluisit sanoa sen mulle sähköpostissa: esterintarinoita@gmail.com

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pudotuspeli

Ensi silmäyksellä...?

Kirjallisuuden hahmoja #3 - Harry Potter- shipit