Vertailussa hahmot: Houkutus vastaan Elämä ja kuolema

Kuva: Pixabay


Kirjallisuuden hahmoja #2

Moi!

En ehkä ole puhunut tästä ihan niin paljon, mutta olen tosiaan iso Twilight-fani! Tietysti Twilightit mainitaan lempikirjojeni kohdalla profiilissa, mutta ehkä muuten en ole niin puhunut siitä. Se ongelma kuitenkin korjautuu tässä ja nyt! 

 Lempikirjani Twilighteista on kakkososa, Uusikuu. Se on todella synkkä. Jotenkin sen lukeminen ikään kuin vetää sielun verille, ja sellaista tunnetta rakastan lukiessa! On myös ihanaa, jos jokin saa itseni itkemään, ja tämä kirja saa. Se on oikeasti ainut kirja ikinä, jota lukiessani olen itkenyt. Se on myös jaetulla sijalla lempikirjani ikinä.

 Mutta tänään puhutaan siis Twilightien ensimmäisestä osasta ja kirjailijan itsensä siitä tehneestä versiosta, jossa sukupuolet on käännetty. Teksti sisältää spoilereita, joten jos et ole jompaakumpaa kirjaa lukenut ja aiot lukea ja spoilerit häiritsevät lukunautintoasi, valitse joku muu teksti blogistani. 

 Twilight-sarja kertoo siis näin tiivistettynä ihmisen ja vampyyrin rakkaudesta. En yleensä ole niin fantasian ystävä, mutta kaikki romanttinen sopii kyllä mulle, joten rakastan tätä sarjaa!

 Alkuperäisessä versiossa ihminen oli Bella Swan, joka muutti isänsä luokse kylään nimeltä Forks. Siellä hän tutustui vampyyriin, Edward Culleniin, ja rakastui. Se, että Bella sai tietää Edwardin olevan vampyyri, ei voinut muuttaa enää tilannetta.

 Alkuperäisen ykkösosan nimi oli siis Houkutus. Kirjailija Stephanie Mayer sai paljon palautetta, että Bella oli tyypillinen 'neito pulassa', ja se tuntui epäuskottavalta. Että tarina olisi muuttunut aivan liikaa, jos Bella olisikin ollut poika. Niinpä Houkutuksen täyttäessä kymmenen vuotta Stephanie kirjoitti Elämän ja kuoleman, jossa melkein kaikki sukupuolet oli käännetty. Kaikista tytöistä oli tullut poikia ja pojista tyttöjä.

 Seuraavaksi vertailen vähän, mistä hahmoista pidän enemmän.

 

Mike vs McKayla Newton

Mike oli se ärsyttävä tyyppi, joka oli väkisin kiinnostunut Bellasta. Joka löysi hänet heti Bellan tullessa uuteen kouluun, ja tuppautui väkisin seuraan. Ja joka pahoitti mielensä, kun Bella alkoi olla Edwardin kanssa, vaikkei tämä ollut millään tavalla rohkaissut Mikea.

 Itse pidän enemmän McKaylasta. En tiedä, mistä se johtuu, mutta Miken kohdalla sukupuolen vaihdos teki hyvää. McKayla on hyvä tyyppi. Hän vain sattui olemaan kiinnostunut Beausta, mikä oli ainut haittapuoli. 

 Mike on ääliö. McKayla on kiva. McKaylasta lukeminen ei ärsytä minua. 

 Elämä ja kuolema yksi, Houkutus nolla.


Edward vs Edythe Cullen

Ok, tämä on helppo. Liian helppo.

 Pelkkä Edythestä lukeminen ärsyttää minua. Hän on vain... Ärsyttävä. Edward on täydellinen. 

 (Älkää kysykö, miksi en mainitse häntä Täydellisiä poikia-postauksessani. Hän ei saa anteeksi kakkoskirjan temppuaan. Heitin kirjan, kun luin sen kohdan. IHAN TOTTA. Heitin.)

 Edward on silkkiä ja samettia. Hän on sopivalla tavalla mystinen ja salaperäinen. Kylmä mutta palava. Edythe on... rento. Rennompi. Ärsyttävä. 

 En tiedä, miten Stephanie Mayerin onnistui tehdä Edythestä niin surkea hahmo. Edythe on kuitenkin kirjan tärkein, joten kai häneen kuuluisi vähän panostaa? Tai sitten Edward vain oli aivan liian onnistunut. En tiedä. Oleellista on, että Edythestä lukeminen inhottaa. En kestä häntä. Edwardista lukeminen on kuin... Kuin tuulettomalla järvellä selällään kellumista. Silmät kiinni. Vesi vain keinuttaa. Sanat soljuvat ympärillä. 

 Houkutus yksi, Elämä ja kuolema yksi.


Jessica vs Jeremy Stanley

(Huh, miten kuan kesti löytää tuo sukunimi. Selailin kirjaa varmaan viisitoista minuuttia, kunnes keksin googlata sen. 🤦‍♀️)

 Jessica/Jeremy on se ärsyttävä uusi kaveri. Se, joka tulee kyselemään Bellalta/Beaulta ihan liikaa Edwardista/Edythestä.

 Jessica on ehdottomasti ärsyttävämpi. Hän on sellainen kikatteleva teinityttö, joka menee aivan sekaisin pienistä asioista. Nykymaailmassa hän käyttäisi sanontoja 'ihkuu' 'omg' 'ei kinee'. Muistan sen yhden kohtauksen, jossa Mike oli sanonut Bellalle jotakin Jessicasta, ja Bella mainitsi siitä Jessicalle. Jessican reaktio oli: "Mitä? Eikä! Mitä sinä vastasit?!" "Kerro sanasta sanaan, mitä hän sanoi ja sinä vastasit!" Alkoi naurattamaan, koska mieleen tulivat oman luokan tytöt. 😅

 Jessica on siis selvästi ärsyttävämpi. Mutta... Ehkä se ei ole niinkään huono asia. Jeremy on minusta hahmona aika tylsä. Hänestä on pudonnut pois se kaikki tyttömäinen kikatteleva uteliaisuus, eikä kirjailija ole keksinyt mitään tilalle. Jessica on siis hahmona eloisampi ja enemmän minun makuuni.

 Lopputulos on siis Houkutus kaksi, Elämä ja kuolema yksi. Houkutus voitti. Alkuperäinen on siis sittenkin parempi!

 Nähdään ensi postauksessa, ihanat <33

 

 

Kommentit

  1. Ihana postaus! En tosin saanut hirveämmin irti, koska en ole lukenut sarjaa. No, ei se mitään! Voisiko tulla saman tyyppinen postaus Harry Potterista tai Suklaamurusista? Siinäpä postausehdotus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, arvasin, että sä et tästä saa kauheasti. Sun pitää Anni lukea Twilightit! Mutta tosiaan, ehkä jotakin samantyyppistä jommastakummasta? En tiiä vielä!

      Poista

Lähetä kommentti

Heiheihei!! Aiotko... Kommentoida? Se ois oikeesti aivan ihanaa 💜 Teidän lukijoiden kommentit on aina ihan parasta, oli se kommentti sitten vaan "hyvä tarina" tai kunnon romaani plussineen ja miinuksineen. Kiitän sua siitä jo etukäteen, että haluut piristää mun päivää kommentilla, ja jos on ongelmii kommentoinnissa, niin ois mahtavaa jos haluisit sanoa sen mulle sähköpostissa: esterintarinoita@gmail.com

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pudotuspeli

Ensi silmäyksellä...?

Kirjallisuuden hahmoja #3 - Harry Potter- shipit